ONZE PROJECTEN

MPI De Pottelberg Kortrijk

Onze club zorgde hier voor middelen om van verouderde kamers een nieuwe look te geven door het voorzien in middelen zoals verf en meubilair. Zo wordt aan deze kinderen een beetje 'thuis' aangeboden in een hedendaagse omgeving. Daarnaast werden ook heel wat computermateriaal aan dit instituut afgeleverd zodat ook deze kinderen kunnen werken zoals de andere kinderen in onze maatschappij.  

Dienstverleningscentrum

Heilig Hart Deinze

Reeds meerdere jaren organiseert Kiwanis Kortrijk Ring op de Engelenhoeve een een onvergetelijke dag voor een groep kinderen en begeleiders. Onze club zorgt er op deze dag voor de organisatie, een autocar en voldoende catering. Daarnaast werd ook nog diverse materiële steun verleend aan dit centrum.

MPI De Vlier 

Hier omvatte onze bijdrage het verschaf- fen van infrastructuur om een fietsenate- lier op te zetten. Daarnaast werd reeds een lokaal voorzien van nieuw meubilair in jeugdige kleuren. Verder komt er ook nog extra hulp om de speelruimtes beter uit te bouwen.

Benefemke

Hulp aan een jong leukemiepatientje om de dure medicatie te helpen bekostigen.

G-Basket Kortrijk en SOB

Kiwanis liet deze jongeren optreden in een volledig nieuwe outfit. Daaraan gekoppeld verlenen we ook onze steun aan Special olympics België (SOB).

Tejo Therapeuten voor

jongeren

Aan Tejo verschaffen wij een financiële bijdrage om de werking van hun project mee te helpen uitbouwen. Tejo helpt jongeren en met hun problemen die het even niet meer zien zitten.

VZW Makoye Kafo

Financiële bijdrage aan het project van deze vzw uit Kortrijk in Toubacouta Senegal waar voor een aantal dorpen een graanschuur met graanmolen alsook een sanitair blok voor het schooltje wordt opgetrokken.

KIWANIS sportkampen

Als kortrijkse Club leveren we onze bij-drage aan de sportkampen die reeds 25 jaar door Kiwanis georganiseerd word. Het is steeds een uitgekiende doe-vakantie voor kansarmere tieners van 8 t.e.m. 12 jaar. Als Club laten we enkele kinderen aan dit evenement laten deelnemen.

Eliminate

 

Samen met Unicef strijd Kiwanis om ma-ternale neonatale tetanus de wereld uit te helpen Er werd reeds 104 miljoen $ inge- zameld waarmee het doel van 110 miljoen in zicht komt. Vele clubs over de hele we-reld waaronder ook Kiwanis Kortrijk Ring hebben hieraan een bijdrage geleverd.

 

Engelenhoeve

Diverse bijdragen helpen de mensen van de Engelenhoeven om hun infrastructuur nog beter uit te bouwen. Zodat ze verder kinderen en instellingen kunnen ontvang-en op deze mooie vierkantshoeve te Sint-Denijs. De speciale paarden bezorgen de kinderen een unieke dag.

Ubuntu Zwevegem

Groep Ubuntu is een netwerkorganisatie die personen met een beperking onder- steunt in de regio Zuid-West-Vlaanderen. Groep Ubuntu biedt vanuit verschillende satellieten en diensten een ruim en divers aanbod aan op vlak van wonen, werken, vorming en vrije tijd.

Sail4children

Een onvergetelijke dag voor kinderen van Mpi De Haan en MPI De Pottelberg met een dag op het water telkens de laatste zondag van augustus. Samen met hun begeleiders kunnen de kinderen genieten van een boottocht op het water, een lekkere maaltijd en een ritje in enkele oldtimers.

CWXRM

Comingworldrememberme het unieke pro-ject om een kunstwerk met 600.000 beeldjes te maken. Hierdoor worden de 600.000 slachtoffers van de grote oorlog herdacht. Mede door onze deelname en het maken van een beeldje gaat ook een bijdrage naar 2 projecten met kinderen.

De Kier.png

De Kier

Ook in Kortrijk ervaren we een groeiende vraag van mensen in nood. Ondanks vele inspanningen van de overheid en tal van goede initiatieven, zagen we een reële nood aan een soort schakel, een tussenstap of overbrugging van de mens in armoede naar de officiële hulpverlening toe.

De Korf.png

De Korf

Vanaf 1 januari 2013 wordt ‘de korf vzw’ binnen het Agentschap Jongerenwelzijn erkend als een organisatie bijzondere jeugdzorg