Kiwanis Belgium-Luxembourg is een district behorende tot de internationale organisatie Kiwanis International, die mensen met uiteenlopende beroepen samenbrengt in clubs en die aan lokale dienstverlening doet zonder oogmerk van persoonlijk belang, aan anderen die het minder hebben. Zij doen dit door het organiseren van fundraising projecten die toelaten om de verworven fondsen te spenderen aan verschillende uitgekozen sociale projecten.

Het district Belgium-Luxembourg telt 179 clubs en 4.067 leden. (3.490 mannen - 577 vrouwen). Kiwanis telt wereldwijd 8.600 clubs in 82 landen, met een totaal van 307.000 leden. Verreweg de meeste clubs bevinden zich in de Verenigde Staten, Canada en Europa. Er zijn ook al clubs in Afrika (Algerije, Tunesië, Kenia, Nigeria en Zuid-Afrika) en Azië (Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Kazakztan, Tadzjikistan, Kirgizië).

Kiwanis onderscheiden zich van andere service organisaties door steeds projecten uit te kiezen waar kinderen in deze wereld wel bij varen. Kinderen zijn de meest kwetsbare groep in onze maatschappij en daarom wil Kiwanis hen een helpende hand aanreiken.

OVER KIWANIS

VOLUNTEERS

ORGANISATION

KIDS